WordPress wachtwoord herstellen

Bijgewerkt op

Lukt het inloggen in WordPress niet omdat je het wachtwoord vergeten bent? Maak je geen zorgen. Dit artikel legt je uit hoe je je wachtwoord kunt herstellen, zodat je weer in kunt loggen.

1. Ga naar het inlogscherm via de link: www.domeinnaam.nl/wp-admin/
  2. Je krijgt nu het inlogscherm te zien. Onder dit inlogscherm zie je de optie ‘Wachtwoord vergeten?’. Klik hierop, en vul je e-mail adres of gebruikersnaam in.
  3. Ga naar het e-mail adres en controleer je Postvak IN (en eventueel je spam) voor een e-mail van WordPress.
  4. Klik op de herstellink in de e-mail om een nieuw wachtwoord te kiezen.
  5. Onthoud je wachtwoord of noteer deze op een veilige plek.
  6. Ga vervolgens wederom naar www.domeinnaam.nl/wp-admin/ om in te loggen met je Gebruikersnaam of e-mailadres en je nieuw geselecteerde wachtwoord.

Wanneer je deze instructies hebt gevolgd kan je als het goed is weer inloggen in WordPress. Mocht het zo zijn dat dit niet lukt, bijvoorbeeld omdat je geen toegang hebt tot het e-mail adres, dan zijn er nog andere opties. Bijvoorbeeld het wachtwoord herstellen via FTP.