WordPress handleiding (Cwicly)

Bijgewerkt op

Wat is Cwicly?

Cwicly is een WordPress Gutenberg extensie waarmee je een website op een visuele manier kan opbouwen. De plugin is voorzien van allerlei handige tools die de flexibiliteit en uniformiteit van de website verbeteren. Cwicly haalt alle controle naar de WordPress omgeving waardoor je als klant alle vrijheid hebt om de website aan te passen.

Content

Bedrijfsgegevens wijzigen

Wanneer je in de WP omgeving in de linkerbalk klikt op ‘Bedrijfsgegevens’ of naar [jouw-domein].nl/wp-admin/admin.php?page=theme-general-settings gaat kun je je bedrijfsgegevens aanpassen. Op deze pagina vind je instellingen als de bedrijfsnaam en het logo die op verschillende plekken op de website getoond zullen worden. Het logo wat je kiest zul je bijv. terugzien in het menu en de contactgegevens vind je terug in de footer.

Pagina content wijzigen

Pagina teksten en afbeeldingen wijzigen in Cwicly is gelukkig niet erg ingewikkeld. Wanneer je een pagina in Cwicly opent zul je namelijk zien dat de weergave erg lijkt op de weergave in de frontend.

Teksten aanpassen

In principe moet je de Cwicly weergave als een Word document zien. Alle teksten kun je dus selecteren, aanpassen, verwijderen, dik gedrukt maken, etc etc.. Als je een of meerdere woorden wilt voorzien van een link kun je het desbetreffende deel selecteren en op CTRL+K klikken (op Windows), of command + K (op Mac).

Afbeelding wijzigen

1. Klik op de afbeelding die je wilt wijzigen
  2. Open de settings via het tandwiel rechts bovenin het scherm
  3. Scroll tot je bij het Source paneel bent
  1. Klik op het zoekicoon om de mediabibliotheek te openen
  2. Kies een afbeelding uit de galerij of sleep een afbeelding vanaf je computer naar het scherm
  3. Zorg dat ‘Image ALT’ is gevuld met een beschrijvende naam van de desbetreffende afbeelding

Icoon wijzigen

1. Klik op het icoon die je wilt wijzigen
  2. Open de settings via het tandwiel rechtsbovenin het scherm
  3. Selecteer een ander icoon

Ook aanpassingen aan de layout van een pagina zijn binnen Cwicly door te voeren. Echter hebben wij zeer goed nagedacht over de layout en volgorde van de elementen waardoor we afraden om hier zonder vakkennis aanpassingen aan te doen. Mocht je toch interesse hebben om er zelf mee aan de slag te gaan, raden we aan om een korte training aan te vragen via onze supportpagina.

Formulieren aanpassen

De formulieren worden niet met Cwicly maar met WPForms gebouwd. Om die reden zijn formulieren niet direct binnen Cwicly aan te passen. Om alle formulieren in te zien klik je in de linker zijbalk van WordPress op WPForms of ga je rechtstreeks naar [jouw-domein].nl/wp-admin/admin.php?page=wpforms-overview

Velden aanpassen

Klik op velden om de velden aan te passen via een drag-and-drop functionaliteit. We raden aan om geen label in te stellen maar gebruik te maken van een placeholder

Algemeen

Hier kun je algemene aanpassingen doen. Vooral de instelling ‘Tekst verstuur knop is relevant om aan te passen. De andere instellingen staan in de meeste gevallen al op de juiste manier ingesteld.

Meldingen

Onder meldingen kun je aanpassen hoe je inzendingen binnen krijgt. Je kan hier bijv. aanpassen naar welk e-mailadres inzendingen gaan en wat voor onderwerp en content de mail bevat.

Bevestigingen

Onder bevestigingen stel je in wat voor bevestiging de gebruiker te zien krijgt na het succesvol verzenden van het formulier. Standaard wordt er een bericht getoond maar je kan de gebruiker ook doorverwijzen naar een andere pagina. In sommige gevallen bevat de bevestiging een link naar een bestand. De link naar het bestand is aan te passen via de editor.

Design

Kleurenpalet wijzigen

Over het algemeen hebben wij al goed nagedacht over het kleurenpalet van je website. Mocht je hier toch nog wat wijzigingen in willen aanbrengen dan kun je dit doorvoeren d.m.v. de volgende stappen:

1. Open een pagina naar keuze
  2. Klik op het donkerblauwe Cwicly logo rechtsbovenin
  3. Klik op ‘Colors’
  4. In het volgende scherm worden alle toegevoegde globale kleuren getoond met een beschrijvende naam er langs
  5. Klik op een van de kleuren om de kleur aan te passen. Heb je een specifieke kleur in gedachte? Klik op het icoon rechtsonder om een invoerveld te tonen. Hier kun je je Hex, RGB of HSL code plakken.
  6. Weet je niet precies welke kleur je moet aanpassen? Zorg dan dat je een pagina opent waar de desbetreffende kleur wordt getoond zodat je ziet op je wijziging effect heeft. Over het algemeen worden de eerste 4 kleuren het vaakst gebruikt en voor de tekstkleuren kun je ‘heading’ en ‘paragraph’ aanpassen.
  7. Vergeet niet om op ‘Updaten’ te klikken zodra je je wijzigingen hebt doorgevoerd.

Typografie wijzigen

Over het algemeen hebben wij al goed nagedacht over de typografie van je website. Mocht je hier toch nog wat wijzigingen in willen aanbrengen dan kun je dit doorvoeren d.m.v. de volgende stappen:

1. Open een pagina naar keuze
  2. Klik op het donkerblauwe Cwicly logo rechtsbovenin
  3. Klik op ‘Typography’
  4. In het volgende scherm kun je per HTML element het font wijzigen.
  5. Vergeet niet om op ‘Updaten’ te klikken zodra je je wijzigingen hebt doorgevoerd.

Mis je iets?

Is iets nog niet duidelijk of heb je hulp nodig? Kijk dan even op onze support pagina hoe we je verder kunnen helpen. Je kunt ook direct een support ticket indienen.