Achtergrond illustratie
Begrippenlijst

Website banner aanpassen

Bijgewerkt op

De banner aanpassen in WordPress

Hier zijn de stappen om een banner afbeelding aan te passen in WordPress:

  1. Log in op je WordPress-dashboard en klik op ‘Weergave’ in het linkermenu.
  2. Klik op ‘Aanpassen’. Dit brengt je naar het aanpassingsmenu.
  3. Klik op ‘Header Media’ of ‘Koptekstmedia’ (afhankelijk van je taalinstellingen).
  4. Klik op ‘Afbeelding selecteren’ om een nieuwe afbeelding te uploaden.
  5. Kies de afbeelding die je wilt gebruiken en klik op ‘Uploaden’.
  6. Als de afbeelding is geüpload, kun je de positie en grootte ervan aanpassen.
  7. Klik op ‘Publiceren’ of ‘Bijwerken’ om de wijzigingen op te slaan.

En dat is alles! Je hebt nu succesvol een nieuwe banner afbeelding toegevoegd aan je WordPress-website. Vergeet niet om de pagina te vernieuwen om de wijzigingen te zien.

Waarom is een goede banner belangrijk?

Een goede website banner is belangrijk omdat het het eerste visuele element is dat bezoekers van je website zien. Het trekt direct de aandacht en kan helpen om een ​​eerste indruk te maken op de bezoekers van je website.

Het kan ook helpen om je merkidentiteit te versterken en je website een professionele uitstraling te geven. Een aantrekkelijke banner afbeelding kan de interesse van bezoekers wekken en hen aanmoedigen om verder te verkennen op je website, wat kan leiden tot meer betrokkenheid en conversies.

De juiste resolutie

Het is ook belangrijk om op te merken dat de resolutie van de banner afbeelding van cruciaal belang is voor de algehele uitstraling van je website. Idealiter moet je een afbeelding gebruiken met een hoge resolutie om ervoor te zorgen dat de afbeelding er scherp en professioneel uitziet.

Voor de meeste moderne schermen wordt aanbevolen om afbeeldingen te gebruiken met een minimale resolutie van 1920 x 1080 pixels. Dit zorgt ervoor dat de afbeelding er goed uitziet op grote schermen en op mobiele apparaten.

Een afbeelding met een te lage resolutie kan er wazig en onscherp uitzien, wat afbreuk doet aan de algehele uitstraling van je website.