Microsoft 365 instellen

Bijgewerkt op

In dit artikel beschrijven we het proces om Microsoft 365 te gebruiken op je domeinnaam die gehost wordt door Company Fuel.
Net als Google Workspace, is Microsoft 365 een toolset van Microsoft, die het mogelijk maakt om alle programma’s van Microsoft te gebruiken, inclusief opslag, voor een vast bedrag per maand. Zo weet je zeker dat je bestanden veilig zijn opgeslagen, en heb je alle tools bij de hand om je bedrijf mee te runnen. Omdat Microsoft 365 de afhandeling van bijvoorbeeld je e-mail gaat doen, is het nodig om dit eenmalig handmatig in te stellen.

Dit doen we door een TXT-record aan te vragen binnen de Microsoft omgeving, en deze ter verificatie aan een DNS record toe te voegen. Het doel van deze handleiding is om het proces tot en met het aanvragen van de verificatiecode uit te leggen, zodat een van onze experts de domeinnaam kan verifiëren, waarna je office 365 klaar is voor gebruik.
We nemen je er stap voor stap doorheen:

1. Allereerst zul je een account moeten maken bij Microsoft 365, en daar een abonnement op afsluiten. Er zijn verschillende typen abonnementen, met een prijs vanaf ongeveer 5 euro per gebruiker per maand.
  2. Log in, in je nieuwe account van Microsoft, en ga naar het beheerpaneel, onder het kopje Domeinen, en klik de optie ‘Domein toevoegen’ aan.
  3. Vul je domeinnaam in, volledig geschreven zoals bijvoorbeeld www.jouwdomein.nl
  4. Klik op volgende
  5. In het stappenplan ‘Domein controleren’ is het de bedoeling dat je kiest voor ‘In plaats daarvan een TXT-record toevoegen’. Deze optie zal het stukje code genereren die we nodig hebben om het eigendom te verifiëren.
  6. Klik op volgende, met ‘In plaats daarvan een TXT-record toevoegen’ als geselecteerde optie.
  7. Nu krijg je een verificatierecord te zien, in de vorm van een reeks getallen, die vaak begint met MS.
  8. Kopieer deze code, en stuur dit door naar ons support team, zodat wij de domeinnaam kunnen verifiëren, en je op de hoogte kunnen stellen wanneer je aan de slag kunt.
  9. Wij verifiëren de code door het TXT record toe te voegen aan de DNS. Het kan tot 24 uur duren tot de code is verwerkt door de servers (TTL).
  10. In het Microsoft 365 controle paneel, kan je op de knop controleren klikken wanneer je van ons het seintje krijgt dat hij is verwerkt, of tot maximaal 24 uur daarna. Wanneer je dat doet, zal worden gecontroleerd of je verificatie werkt.
  11. Bij een werkende verificatie kun je selecteren welke onderdelen van Microsoft je wilt inschakelen voor je account op dit domeinnaam.
  12. Sluit de installatie door op de knop Sluiten te drukken