Achtergrond illustratie
Begrippenlijst

Google Workspace instellen

Bijgewerkt op

Wanneer je aan de slag wil met Google Workspace, dan zijn er een aantal praktische zaken die geregeld mogen worden. Grofweg komt dit neer op een aantal onderdelen, namelijk:

  1. Kies het abonnement wat het beste past op de website van Google, of start een kosteloze proefperiode.
  2. Rond de aanmeldprocedure binnen Google af
  3. Wanneer gevraagd wordt wat voor domeinnaam je wilt gebruiken, kies je (wanneer je al een domeinnaam hebt) voor de optie: ‘Bestaande domeinnaam gebruiken’. Mocht je deze nog niet hebben kan je een domeinnaam registreren.
  4. De volgende stap (wanneer de aanmeldprocedure voltooid is), is om het eigenaarschap van de domeinnaam te verifiëren. Dit kan op verschillende manieren, zoals bijvoorbeeld het toevoegen van een TXT record aan de DNS instellingen, of het toevoegen van een .HTML verificatiebestand.
  5. Voeg het HTML bestand toe aan je server, of voeg het TXT record conform instructies van Google toe aan je DNS instellingen om te verifiëren dat je eigenaar bent van de domeinnaam die Google Workspace mag gaan gebruiken voor de afhandeling van bijvoorbeeld e-mail.
  6. Verifieer dat je de eigenaar van de domeinnaam bent door op de knop te klikken en het proces te voltooien
  7. Nadat dit gebeurd is, mogen we in de instellingen van Antagonist nog de App suite wijzigen, waardoor we Antagonist opdracht geven om de gegevens naar Google door te sturen.
  8. Zodra de DNS gegevens tijd gehad hebben om alle informatie te verwerken (kan even duren) zou alles moeten werken en ben je klaar om Google Workspace in gebruik te nemen.

Tip: Je kunt met je IMAP gegevens je ‘oude’ e-mail importeren in Google Workspace via het admin paneel.