Back-up terugzetten met WP All in One Migration

Bijgewerkt op

Wanneer je een back-up hebt gemaakt met WP All-in-One Migration, dan is het soms nodig om deze terug te zetten. Bijvoorbeeld wanneer je een fout hebt gemaakt, of er om een andere reden iets mis gaat in de website. Zeker bij grote updates, zoals een update aan het WordPress CMS, is het verstandig om een back-up te maken, en kan het voorkomen dat het nodig is om deze terug te zetten. In dit artikel, laten we zien hoe je een back-up terug kunt zetten met behulp van de Wordpess plugin: All-in-One WP Migration. Merk op dat dit de volledige website overschrijft, en dat het mogelijk is dat bestanden die door de back-up worden overschreven niet meer terug te halen zijn.

1. Ga om in te loggen naar www.domeinnaam.nl/wp-admin/
  2. Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen.Log in in WordPress
  3. Ga in de toolbar aan de linkerkant van de website naar ‘All-in-One WP Migration’, en kies voor de optie ‘Importeer’.Menu opties voor All in one WP Migration
  4. Je krijgt nu de mogelijkheid om te kiezen vanuit waar je de back-up wilt importeren. Je kunt hier het bestand in slepen, of het eerder gedownloade .wpress bestand (lees hoe je een back-up maakt) erin te slepen.
  5. Scherm om bestaande back-ups te importeren
  6. Wacht tot het inladen van de back-up is voltooid. Afhankelijk van de grootte van de website en de snelheid van de server kan dit even duren.Laadscherm van het maken van een back-up
  7. Wanneer de plugin klaar is met het terugzetten van de back-up, kan je de installatie hiervan voltooien, en is de website hersteld naar het moment dat de back-up is gemaakt.

Wij hopen dat dit artikel heeft geholpen bij het terugzetten van de back-up, en dat je WordPress website nu weer naar behoren werkt. Indien je nog vragen hebt, dan weet je ons te vinden.