Achtergrond illustratie
Kennisbank

Landingspagina: de sleutel tot meer conversies

Bijgewerkt op

Inhoudsopgave

Wat is een landingspagina?

Een landingspagina is de pagina waar een bezoeker terecht komt nadat hij via een advertentie, zoekmachine of andere link naar je website is gekomen. Het doel van een landingspagina is om de bezoeker te overtuigen om een specifieke actie te ondernemen, zoals het invullen van een contactformulier, het aanschaffen van een product of het aanmelden voor een nieuwsbrief.

Waarom een landingspagina belangrijk is

Een landingspagina is van groot belang voor de conversie van je website. Wanneer een bezoeker terecht komt op een landingspagina die specifiek gericht is op de actie die hij moet ondernemen, is de kans groter dat hij die actie ook daadwerkelijk zal ondernemen. Zonder landingspagina’s kan het lastiger zijn om bezoekers te overtuigen om een specifieke actie te ondernemen.

Hoe maak je een effectieve landingspagina?

Er zijn een aantal stappen die je kunt nemen om een effectieve landingspagina te maken:

  • Bepaal het doel van de landingspagina. Wat wil je dat de bezoeker doet nadat hij de pagina heeft bezocht?
  • Maak een duidelijke en aantrekkelijke kop. Dit is de eerste tekst die een bezoeker ziet en moet hem aanzetten om verder te lezen.
  • Maak gebruik van beeldmateriaal. Een afbeelding of video kan helpen om de boodschap beter over te brengen.
  • Maak gebruik van een duidelijk formulier of knop. Dit moet duidelijk zijn voor de bezoeker en eenvoudig te vinden zijn op de pagina.
  • Optimaliseer voor zoekmachines. Zorg ervoor dat de landingspagina geoptimaliseerd is voor zoekmachines, zodat hij beter gevonden kan worden door potentiële klanten.

Voorbeelden van landingspagina’s

Er zijn veel verschillende soorten landingspagina’s die je kunt maken, afhankelijk van het doel van de pagina. Hieronder geven we enkele voorbeelden:

Leadgeneratie

Een landingspagina voor leadgeneratie is gericht op het verzamelen van contactgegevens van bezoekers, zoals e-mailadressen of telefoonnummers. Hierbij maak je gebruik van een formulier waarmee bezoekers zich kunnen aanmelden voor een nieuwsbrief of gratis e-book.

Landingspaginas optimalisatie

Webshop

Een landingspagina voor een webshop is gericht op het verkopen van producten. Hierbij maak je gebruik van een duidelijke productfoto en een knop waarmee bezoekers direct een product kunnen kopen.

A B Testen

Event

Een landingspagina voor een event is gericht op het aanmelden voor een specifiek evenement. Hierbij maak je gebruik van een afbeelding van het event en een knop waarmee bezoekers zich kunnen aanmelden.

Wat levert split testen op? visual

Conclusie

Een landingspagina is een belangrijk onderdeel van je website als je conversies wilt verhogen. Door een specifiek doel te hebben, een duidelijke kop te gebruiken, beeldmateriaal in te zetten en zoekmachine-optimalisatie toe te passen, kun je een effectieve landingspagina maken. Bij Company Fuel helpen we ondernemers graag met het creëren van een landingspagina die past bij hun wensen. Kijk gerust op onze website pakketten voor meer informatie.

Inhoudsopgave