Achtergrond illustratie
Kennisbank

Interne links succesvol toepassen

Bijgewerkt op

Ontdek de toegevoegde waarde van interne linkbuilding voor SEO in dit artikel. Leer hoe interne links je website-structuur verbeteren, zoekmachines helpen begrijpen waar je site over gaat en gebruikers gemakkelijk door je inhoud laten navigeren. Verhoog je rangschikking in zoekresultaten en verbeter de gebruiksvriendelijkheid van je site.

Inhoudsopgave

Als het gaat om zoekmachineoptimalisatie (SEO), is linkbuilding een belangrijk onderdeel. Maar er is nog een andere soort linkbuilding die vaak over het hoofd wordt gezien: interne linkbuilding. Interne links zijn de links op jouw eigen website die naar andere pagina’s op jouw eigen website verwijzen. Hieronder leggen we uit hoe je interne links kunt gebruiken om hoger te scoren in Google.

Het belang van interne links

Interne links zijn belangrijk om verschillende redenen. Ten eerste helpen ze gebruikers om gemakkelijk door jouw website te navigeren en de informatie te vinden waarnaar ze op zoek zijn. Ten tweede helpen ze zoekmachines om te begrijpen waar jouw website over gaat en welke pagina’s belangrijk zijn. Ten derde helpen ze om het link equity, de waarde die van links naar jouw website komt, te verdelen over de pagina’s van jouw website.

Interne en externe links visual

Interne links gebruiken

Hier zijn enkele tips om interne links op de juiste manier te gebruiken:

1. Gebruik beschrijvende ankertekst

De ankertekst is de tekst die wordt gebruikt voor de link. Het is belangrijk om beschrijvende ankertekst te gebruiken die duidelijk maakt waar de link naartoe gaat. Vermijd het gebruik van generieke ankertekst zoals ‘klik hier’ of ‘lees meer’.

2. Link naar relevante pagina’s

Zorg ervoor dat de pagina’s waarnaar je linkt relevant zijn voor de inhoud op de pagina waar de link zich bevindt. Dit helpt zoekmachines om te begrijpen waar jouw website over gaat en welke pagina’s belangrijk zijn.

3. Gebruik een redelijk aantal interne links

Gebruik niet te veel interne links op een pagina, want dit kan verwarrend zijn voor gebruikers. Maar gebruik ook niet te weinig interne links, want dan verdeel je het link equity niet goed over de pagina’s van jouw website. Het is belangrijk om een goed evenwicht te vinden.

4. Link naar oudere pagina’s

Link ook naar oudere pagina’s op jouw website, zodat deze pagina’s niet in vergetelheid raken. Dit helpt ook om het link equity te verdelen over alle pagina’s van jouw website.

5. Gebruik een logische structuur

Zorg voor een logische structuur van de interne links op jouw website. Hierdoor kunnen gebruikers en zoekmachines gemakkelijk navigeren door jouw website en begrijpen waar de pagina’s over gaan.

Alles over webdesign

Conclusie

Concluderend kunnen we stellen dat het optimaliseren van interne links een belangrijk onderdeel is van zoekmachineoptimalisatie. Door het goed gebruiken van interne links kun je ervoor zorgen dat zoekmachines de structuur en inhoud van je website beter begrijpen, waardoor je hoger kunt scoren in de zoekresultaten. Daarnaast maakt het je website gebruiksvriendelijker en kunnen gebruikers gemakkelijker navigeren tussen pagina’s en informatie vinden.

Als je hulp nodig hebt bij het optimaliseren van interne links op je website, of bij andere aspecten van zoekmachine optimalisatie, dan kunnen wij je hierbij helpen.

Inhoudsopgave