Achtergrond illustratie
Kennisbank

Google Search Console aan je website koppelen

Bijgewerkt op

Ontdek de voordelen van het koppelen van Google Search Console aan je website. Gratis inzicht in SEO, snellere indexering, zoekopdrachtenanalyse, sitemapbeheer en foutmeldingen. Leer hoe je het in een paar eenvoudige stappen kunt doen. Blijf op de hoogte met automatische rapporten.

Inhoudsopgave

Het koppelen van Google search console aan je website helpt je om inzicht te krijgen in de prestaties van je website op het gebied van techniek, SEO en gebruiksvriendelijkheid.

Waarom Google Search Console?

Google Search Console is een handig hulpmiddel dat je helpt om inzicht te krijgen in de zoekwoorden die gebruikt worden door mensen waarvan Google besloten heeft jouw website in de zoekresultaten pagina op te nemen. Het biedt de volgende voordelen:

 • Gratis inzicht in je SEO
  Het belangrijkste voordeel van Google search console is voor veel startende ondernemers dat het een gratis stoel is die inzicht geeft, en waar je zelf eenvoudig mee aan de slag kunt.
 • Word sneller geïndexeerd
  Wanneer je nieuwe content op je website publiceert kan je via Google search console de nieuwe pagina toevoegen aan de wachtrij voor indexering. Je geeft daarmee aan dat je nieuwe content hebt en nodig Google uit om de pagina in de zoekmachine resultaten op te nemen
 • Inzicht in zoekopdrachten
  Doordat je kunt zien hoeveel vertonen en klikken er zijn voor de zoekopdrachten die getoond worden voor jouw website, ben je in staat om te zien
 • Beheer je sitemaps
  Via Google search console krijg je eenvoudig inzicht in de Side Maps van je website. Dit helpt je de indexering van de pagina’s goed in de gaten te houden en gemakkelijk nieuwe pagina’s aan te melden voor prioriteitsindexering bij Google.
 • Krijg meldingen bij fouten
  Wanneer er iets mis is met de indexering van de website, krijg je een proactieve melding van Google search console die je bewust maakt van hun mogelijke verbetering.

Stappenplan

Het koppelen van Google search console aan je website kan je in een aantal eenvoudige stappen doen. Wat je nodig hebt voordat je begint is een Google account en toegang tot je website of DNS gegevens van je webhost. Om deze te koppelen kan je de volgende stappen doorlopen:

 1. Log in bij Google Search Console
 2. Verifieer dat je eigenaar bent van je website
 3. Voeg de sitemap van je website toe aan Google search console
 4. Bekijk de zoekanalyse rapporten

Zoekmachine marketing blueprint visual

Automatische rapporten

Het is mogelijk om automatisch rapporten te laten versturen die de data uit Google search console periodiek naar je kunnen sturen. Dit is handig wanneer je als ondernemer zicht wil hebben op de SEO prestaties van je website en de groei van je bedrijf.

 

 

Inhoudsopgave