Achtergrond illustratie
Kennisbank

Goede afbeeldingen vinden

Bijgewerkt op

Ontdek waar je goede, gratis stockfoto’s van hoge kwaliteit kunt vinden en waarom ze nuttig kunnen zijn voor je werk. Leer ook over de voordelen van professionele bedrijfsfotografie en hoe het je bedrijf een unieke uitstraling kan geven. Investeer in kwalitatieve afbeeldingen om vertrouwen op te bouwen en je te onderscheiden van de concurrentie.

Inhoudsopgave

Goede, kwaliteitsbeelden vinden om in je werk te gebruiken kan een uitdaging zijn. Het internet staat vol met afbeeldingen van lage kwaliteit en/of waarop auteursrechten rusten, wat tot juridische problemen kan leiden als je niet oppast.

Websites met gratis stockphoto’s

Gelukkig zijn er een websites die gratis stockfoto’s van hoge kwaliteit aanbieden, voor persoonlijk en commercieel gebruik. Hier zijn een paar van onze favorieten:

Pexels

Pexels is een website die gratis stockfoto’s van hoge kwaliteit aanbiedt voor persoonlijk en commercieel gebruik. De website heeft een grote bibliotheek met afbeeldingen, en elke dag worden nieuwe foto’s toegevoegd. Pexels heeft ook een zoekfunctie die het vinden van de juiste afbeelding gemakkelijk maakt. Het voordeel van Pexels is dat het een ruim aanbod heeft, en dat de kwaliteit over het algemeen hoog is.

Bekijk Pexels.com

Pexels

Unsplash

Een ander alternatief voor gratis afbeeldingen is Unsplash. Hoewel het aanbod hier iets kleiner is, kan je ook hier een groot aantal afbeeldingen vinden van hoge kwaliteit. Houd er rekening mee dat vanwege de grote populariteit van gratis afbeeldingen, het kan voorkomen dat je de foto’s van Unsplash ook op andere plekken tegen komt. Ons advies is dus om ook even verder te kijken dan pagina 1, want er is nog veel meer.

Bekijk het op Unsplash.com

Unsplash

Gratis of betaalde stockphoto’s

Stockphoto’s zijn niet altijd gratis. Er zijn ook betaalde foto’s. Gratis stockfoto’s worden van oorsprong meestal door amateurfotografen gemaakt en zijn beschikbaar voor persoonlijk en commercieel gebruik. Toch komt het steeds vaker voor dat ook professionele fotografen steeds vaker gratis content beschikbaar stellen. Het is immers een manier om hun werk te promoten.

Of je vooruit kunt met gratis stockphoto’s? Meestal wel.

Wil je echter zorgen dat de uitstraling van je merk op een unieke wijze overkomt, dan kan je altijd nog zorgen dat je een afbeelding bewerkt, om beter bij je te passen, of dat je professionele foto’s laat maken. Het persoonlijke karakter van de fotografie is immers een inherent onderdeel van de uitstraling van je bedrijf, en kan het verschil maken in het vertrouwen dat je uitstraalt.

Bedrijfsfotografie

Bedrijfsfotografie kan een geweldige investering voor je bedrijf zijn. Niet alleen zal het je bedrijf persoonlijker maken, maar het kan je ook helpen sneller te groeien. Professionele foto’s kunnen helpen om vertrouwen op te bouwen bij potentiële klanten en hen een beter idee geven van wat je bedrijf inhoudt.

Webdesign schets process

Bovendien kunnen foto’s van hoge kwaliteit je ook helpen om je van de concurrentie te onderscheiden. Dus als je je bedrijf er nog professioneler uit wilt laten zien en sneller wilt laten groeien, overweeg dan te investeren in goede bedrijfsfotografie.

Inhoudsopgave