Achtergrond illustratie
Kennisbank

Digitaal afspraken plannen

Bijgewerkt op

Het gebruiken van een afsprakenplanner is een goede manier om tijd te besparen en efficiënter te werken. Het stelt mensen in staat om een afspraak te maken in je agenda, waarbij jij vooraf bepaalt wanneer je beschikbaar bent, en de rest automatisch gaat.

Inhoudsopgave

Waarvoor gebruik je een afsprakenplanner?

Het gebruiken van een afsprakenplanner kan verschillende doelstellingen hebben:

  • Leads genereren
  • Marketing automatisering
  • Meer tijd besparen
  • Gestructureerd werken
  • Leads kwalificeren
  • Betalingen ontvangen
  • Klanttevredenheid verhogen
  • Productiviteit verhogen
  • Gemakkelijk samenwerken

Calendly: afspraken plannen

Calendly is een online afsprakenplanner die het makkelijker maakt om afspraken in te plannen, zonder heen en weer te moeten mailen. Het werkt op basis van beschikbare tijdsblokken die je vooraf instelt en waarmee je mensen eenvoudig een afspraak kunnen inplannen.

Calendly heeft diverse functies die de afsprakenplanner efficiënter en gebruiksvriendelijker maken, zoals integraties met andere tools en apps, automatisering van herinneringen en bevestigingsmails, en rapportages. Calendly is een populaire tool onder zakelijke gebruikers en bedrijven en biedt een uitstekend alternatief voor traditionele afsprakenplanners.

Google Agenda afsprakenplanner

Google Agenda biedt een afsprakenplanner als onderdeel van het abonnement dat je hebt op Google Workspace. Op die manier kan je via je Google Agenda een aantal schema’s selecteren waarvoor je beschikbaarheid in kunt stellen. Deze placeholders worden dan in je agenda getoond, zodat je kunt zien wanneer je beschikbaar bent.
Je kunt de schermen om afspraken te plannen vervolgens op verschillende manieren delen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een iframe te integreren in je website, waar mensen zelf een afspraak kunnen plannen en wat gegevens kunnen invoeren.

Hoe online leads genereren banner

Alternatieven tactieken

Natuurlijk zijn er meer tactieken voor het genereren van leads. Los van de ouderwetse placeholders in de agenda, kan je met behulp van bijvoorbeeld een Chatbot al veel meer automatiseren, en kan je direct een antwoord geven op de vraag van de gebruiker. Een terugbelverzoek geeft de controle dan weer terug aan de ondernemer, omdat je dan zelf bepaalt wanneer je een lead telefonisch benadert.

Chatbot

Een slim alternatief voor een afsprakenplanner op je website is het integreren van een chatbot in je website. Hiermee kun je automatisch gesprekken voeren met potentiële klanten en ze helpen bij het plannen van afspraken. De chatbot is 24/7 beschikbaar, waardoor klanten op elk moment van de dag een afspraak kunnen plannen. Bovendien biedt het gebruikers een snelle en efficiënte manier om een afspraak te maken zonder dat ze zich hoeven aan te melden of door een formulier hoeven te gaan. Het bespaart niet alleen tijd, maar ook moeite en vergroot de kans op een afspraak.

Terugbelverzoek

Een alternatief voor een afsprakenplanner op je website is het gebruik van een terugbelverzoek. Dit biedt de mogelijkheid om leads te genereren op een laagdrempelige manier, terwijl je toch meer controle hebt over het moment van contact. In plaats van te wachten tot klanten besluiten om een afspraak te maken, kun je ze vragen om een terugbelverzoek in te sturen. Op deze manier bepaal je zelf wanneer je terugbelt en heb je de mogelijkheid om het beste moment te kiezen om contact op te nemen met de klant. Het geeft een professionele en efficiënte indruk en maakt het proces voor zowel de ondernemer als de klant eenvoudiger.

Inhoudsopgave