Achtergrond illustratie
Kennisbank

Contact form 7 met Zapier webhook

Bijgewerkt op

Ontdek hoe je jouw contactformulier kunt automatiseren met Zapier en een webhook. Bespaar tijd en optimaliseer jouw bedrijfsprocessen. Dit artikel legt uit hoe je het Contact Form 7 kunt koppelen aan de automatiseringssoftware Zapier met behulp van een webhook.

Inhoudsopgave

Automatisering is een geweldig hulpmiddel voor het stroomlijnen van workflows, en een veelvoorkomende toepassing is het koppelen van een contactformulier op je website aan een ander systeem.

Dit kan een CRM-systeem zijn, een e-mailmarketingtool of zelfs een notificatiesysteem zoals Slack. De sleutel tot deze automatisering is het koppelen van je contactformulier aan een webhook. Hierdoor kun je geautomatiseerde acties uitvoeren op basis van de gegevens die via je contactformulier worden verzameld.

De Webhook Aanmaken in Zapier

Als eerste stap in dit proces moet je de webhook aanmaken in Zapier. Hiervoor heb je een premium Zapier account nodig. Hieronder vind je de stappen om dit te doen:

 1. Registreer of log in bij Zapier
 2. Maak een nieuwe Zap
 3. Geef de Zap een logische naam, zodat je hem later terug kunt vinden.
 4. Selecteer als trigger voor de automatisering de optie ‘Webhook’Zapier trigger instelling
 5. Kies voor de event optie ‘Catch hook’ en klik op continue.
 6. In het volgende scherm krijg je de optie om maar een gedeelte van de ontvangen data te verwerken. In de meeste gevallen kan je deze stap overslaan. Klik dus op continue.
 7. Nu de webhook is aangemaakt krijg je de URL te zien die je voor de webhook kunt gebruiken.

Webhook Koppelen aan Contact Form 7 Formulier

Nadat de webhook in Zapier is aangemaakt, is het tijd om de webhook te koppelen aan het contactformulier, zodat je de ontvangen data automatisch kunt verwerken. Dit werkt als volgt:

 1. Log in op WordPress
 2. Ga naar Plug-ins en kies voor de optie ‘Nieuwe plugin’.
 3. Zoek naar een plug-in met de naam CF7 to Webhook.CF7 to Webhook
 4. Ga terug naar Zapier en test of je de data ontvangen hebt. Test je Zapier trigger

Toepassingen

Door het koppelen van je contactformulier aan een webhook, ben je in staat om waardevolle processen in je bedrijf te automatiseren. Of je nu e-mail marketing, CRM-beheer of notificaties wilt stroomlijnen, de combinatie van Contact Form 7 en Zapier biedt je de tools om dit te doen. Probeer het zelf en zie hoeveel tijd je kunt besparen!

Bent je geïnteresseerd in meer manieren om je bedrijf te automatiseren? Bekijk dan ons aanbod. Heb je hulp nodig bij het instellen van deze koppeling of andere automatiseringstaken? Onze experts helpen je graag. Hier zijn enkele manieren waarop je verder kunt gaan:

E-mail marketing blueprint

Ontdek de best-practices van e-mail marketing in onze gratis blueprint.

Bekijk whitepaper
Inhoudsopgave