Kennisbank

Begrippenlijst websites

Bijgewerkt op

In dit artikel vind je een begrippenlijst die de belangrijkste termen uitlegt bij het maken van een professionele website. Leer meer over HTML, CSS en JavaScript, ontdek het belang van responsive design, SEO en een Content Management System, en kom te weten wat hosting, domeinnamen en e-commerce inhouden.

Inhoudsopgave

Als ondernemer wil je een professionele en aantrekkelijke website hebben. Er zijn echter veel begrippen die van toepassing zijn op het maken van een website. In deze begrippenlijst worden de belangrijkste begrippen kort uitgelegd, zodat je een beter begrip krijgt van de technologieën die erachter zitten.
Ontwikkel je responsive website

HTML

HTML, of Hypertext Markup Language, is een taal die wordt gebruikt om de structuur van een website te bepalen. Het maakt gebruik van tags om elementen zoals kopteksten, afbeeldingen en paragrafen toe te voegen aan een pagina. Meer informatie over HTML kun je vinden op onze website.

CSS

CSS, of Cascading Style Sheets, is een taal die wordt gebruikt om de opmaak van een website te bepalen. Het maakt gebruik van regels en selectors om specifieke elementen op een pagina te targetten, zoals kopteksten of afbeeldingen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld achtergrondkleuren, lettertypes en afstanden aanpassen. Meer informatie over CSS kun je vinden op onze website.

JavaScript

JavaScript is een programmeertaal die wordt gebruikt voor dynamische interactie op een website. Hiermee kun je bijvoorbeeld formulieren valideren, elementen laten veranderen van grootte of zelfs geheel laten verdwijnen. Meer informatie over JavaScript kun je vinden op onze website.

responsive website wat en waarom?

Responsive Design

Responsive Design is een techniek waarbij een website automatisch aangepast wordt aan het schermformaat van de gebruiker. Hierdoor wordt de gebruikservaring verbeterd op verschillende devices zoals smartphones en tablets. Meer informatie over Responsive Design kun je vinden op onze website.

SEO

SEO, of Search Engine Optimization, is de techniek om een website hoger te laten ranken in zoekmachines zoals Google. Hierdoor wordt de zichtbaarheid van een website verbeterd en kan het meer bezoekers trekken. Meer informatie over SEO kun je vinden op onze website.

SEO tips om bovenaan in Google te komen visual

Content Management System

Een Content Management System (CMS) is een systeem waarmee je eenvoudig de inhoud van een website kunt beheren. Hierdoor kun je bijvoorbeeld blogberichten toevoegen of wijzigen zonder dat je hoeft te programmeren. Meer informatie over Content Management System kun je vinden op onze website.

Hosting

Hosting is de online opslagplaats waar een website wordt gehost. Hierdoor is de website bereikbaar voor gebruikers via het internet. Er zijn verschillende soorten hosting, zoals shared hosting en dedicated hosting, elk met hun eigen voordelen en nadelen. Meer informatie over Hosting kun je vinden op onze website.

Domeinnaam

Een domeinnaam is het adres van een website, zoals “www.companyfuel.nl”. Dit is het adres waar gebruikers naartoe kunnen gaan om een website te bezoeken. Er zijn verschillende extensies beschikbaar, zoals .com, .nl en .org. Meer informatie over domeinnaam kun je vinden op onze website.

Domein naam

E-commerce

E-commerce, of elektronische handel, is het verkopen van producten of diensten via een website. Hierdoor kun je producten aanbieden en verkopen zonder dat je een fysieke winkel nodig hebt. Meer informatie over E-commerce kun je vinden op onze website.

Inhoudsopgave