JDLsourcing

  • 2018
  • Rebranding van JDLsourcing

JDLsourcing is specialist in private label & maatwerk productie. In 2018 ervoer JDL significante groei, zowel intern en in globale aanwezigheid. De groei vroeg om een professionaliseringsslag in de uitstraling van het bedrijf. De eigenaar, Joep de Laat, kwam opnieuw in contact met Company Fuel nadat we eerder al kleine opdrachten voor JDL hadden gedaan. Een goede strategiesessie én een op maat ontwikkeld plan verder werd de professionaliseringsslag in gang gezet; een rebranding voor JDLsourcing. We hebben de huisstijl een fris, nieuw jasje gegeven en een volledige maatwerk website (en later nog vele andere opdrachten) gerealiseerd.

JDLSourcing case banner
40+Nationaliteiten van bezoekers
3Beschikbare talen
31Projecten
JDL Sourcing - Mobiel en tablet

Versimpelen en herkenning creëren

JDLsourcing had op het moment dat de samenwerking begon al een logo. Met name het beeldmerk was echter vrij generiek en inmiddels gedateerd. Wij zagen kansen om met een nieuwe, versimpelde versie van het logo, en later de huisstijl in zijn geheel, een herkenbare identiteit te creëren voor JDLsourcing. Het logo was de eerste stap van een complete rebranding voor het bedrijf. Alle huidige huisstijl dragers werden in het nieuwe JDL-jasje gegoten.

Naast het nieuwe logo hebben we ook de overige huisstijl dragers gerealiseerd, zoals: brochures (ook voor specifieke producten), flyers, gevelvlaggen, presentatie documenten, social media posts, visitekaartjes én uiteraard (hier lees je zo meer over) de nieuwe website. Het resultaat is een frisse, professionele en uniforme uitstraling die herkenbaar is voor de consument.

JDL Sourcing mobile mockup
JDLsourcing Mobile menu

Internationale website

De volgende, en tevens belangrijkste, stap was het realiseren van de nieuwe website. We hebben ervoor gezorgd dat deze zowel goed aansluit op de nieuwe huisstijl, als dat de website de verschillende doelgroepen goed bedient. Zeker ook op mobiele apparaten. We zijn echter een laag dieper gegaan door ook heel goed na te denken over de internationale bezoekers. Hierom hebben we de website zo ingericht dat deze in meerdere talen beschikbaar is.

JDL Sourcing laptop
JDLsourcing mobile mockup
JDL Sourcing Tablet en mobile

Foto Joep de Laat

Joep de Laat

JDLsourcing

"Company Fuel is voor ons de ideale partner op het gebied van branding & grafisch werk. Ze durven zich kritisch op te stellen tijdens de samenwerking. Dit zorgt samen met hun creativiteit en expertises iedere keer weer voor een top resultaat!"


Experts van dit project

Foto Thierry Schout

Thierry Schout

Creative director
Foto Michel Winkels

Michel Winkels

Business director
Foto Mike Vereijken

Mike Vereijken

Software engineer
Foto Dhani Boesten

Dhani Boesten

UX Designer

Ben je enthousiast geworden en wil je vrijblijvend sparren met één van onze experts over jouw nieuwe project? Neem gerust contact op.

Neem contact op