Essentia Foundation

  • 2021
  • Maatwerk website voor Essentia Foundation

"Essentia Foundation aims at communicating, in an accurate yet accessible way, the latest analytic and scientific indications that metaphysical materialism is fundamentally flawed". Essentia Foundation is een ANBI, of Algemeen Nut Beogende Instelling, die middels een platform wetenschappelijk onderbouwde bevindingen delen met de rest van de wereld. In samenwerking met Raw Color heeft Company Fuel de website voor Essentia Foundation uitgedacht, ontworpen en gebouwd.

Essentia Foundation cover
5K+Maandelijkse bezoekers
80+Nationaliteiten van bezoekers
40+Auteurs
Essentia Foundation mobile homepagina

Sterke samenwerking

Raw Color heeft de visuele identiteit (denk aan logo, lettertypes en diverse huisstijl elementen) neergezet. De gecreëerde huisstijl was vervolgens voor ons dé solide basis om een passende maatwerk website te maken voor Essentia Foundation. De uitdaging met de website was om een platform te bieden voor Essentia Foundation om hun verhaal en bevindingen te delen met de wereld. Anderzijds is het ook een platform voor schrijvers om zich aan te sluiten en hun verhaal te delen.

Waar Raw Color bezig was om de huisstijl van Essentia Foundation te ontwikkelen, ging Company Fuel gelijktijdig aan de slag met het uitdenken van de strategie voor de website. Deze strategie hebben we vertaald naar wireframes; dit zijn digitale schetsen van de website en de structuur zonder visuele aspecten mee te nemen. Wat deze samenwerking zo sterk maakte, was dat er tussentijds veel gespard werd tussen Raw Color, Bernardo Kastrup van Essentia Foundation en ons.

Essentia Foundation Mobiel design mockup
Essentia Foundation Desktop
Essentia FOundation mobile website
Essentia foundation mobile menu
Essentia Foundation Webdesign

Bernardo Kastrup

Bernardo Kastrup

essentiafoundation.org

Ben je enthousiast geworden en wil je vrijblijvend sparren met één van onze experts over jouw nieuwe project? Neem gerust contact op.

Neem contact op