Company Fuel blog - WordPress website laten maken: kosten

arrow_upward
Foto Company Fuel kantoor

WordPress website laten maken: kosten

Veel ondernemers kiezen er voor om een website te laten maken in WordPress. In dit artikel gaan we in op de dingen waar je rekening mee moet houden qua kosten. Zo weet je zeker waar je aan begint, en kan je van tevoren inschatten of het laten maken van de wordpress website, de investering waard gaat zijn.

Inhoudsopgave

Wat is WordPress?

WordPress is een CMS systeem (content management systeem) waarmee websites, webshops of blogs kunt maken. Het CMS zelf is gratis en open source software die onder de GPL wordt vrijgegeven. WordPress wordt gebruikt door miljoenen mensen over de hele wereld, waaronder veel grote organisaties, zoals The Guardian, Forbes, en The New York Times.

Wat is WordPress visual

Welke factoren hebben invloed op de kosten van een WordPress website?

Er zijn een paar factoren die de kosten van een WordPress website beïnvloeden:

De complexiteit van de website:

Wanneer je overweegt hoeveel je voor een nieuwe website kunt begroten, is het belangrijk te begrijpen dat de kosten beïnvloed zullen worden door de complexiteit van de site. Een eenvoudige website met slechts een paar pagina’s en geen e-commerce functies zal minder duur zijn om te maken dan een meer complexe site met meerdere functies. De reden hiervoor is dat een complexere site meer ontwikkeltijd vergt en ook het gebruik van meer gesofisticeerde hulpmiddelen en technologieën kan vereisen. Als gevolg daarvan moeten bedrijven bereid zijn meer te betalen voor een professionele website als ze willen dat hun site geavanceerde functionaliteit heeft. Het is echter belangrijk te bedenken dat de uiteindelijke kosten uiteindelijk afhangen van de individuele behoeften van elk bedrijf.

De functies en plugins die nodig zijn:

Plugins zijn stukjes software die de functionaliteit van een website uitbreiden. Ze kunnen gebruikt worden om functies toe te voegen zoals social media knoppen of contactformulieren. Hoewel deze toevoegingen vaak gratis verkrijgbaar zijn, kan voor sommige add-ons een abonnement of eenmalige betaling nodig zijn. Bovendien kan het nodig zijn dat deze software regelmatig worden bijgewerkt om ze compatibel te maken met de nieuwste versie van de website software. Daardoor kunnen de kosten voor het laten maken van professionele WordPress websites stijgen als specifieke plugins nodig zijn. Ze kunnen echter ook waardevolle functionaliteit bieden die de gebruikerservaring verbetert en een website efficiënter maakt. Daarom is het belangrijk de kosten van een plugin af te wegen tegen de voordelen die ze bieden.

Plugin kosten visual

Het aantal pagina’s:

Een andere factor die de prijs kan beïnvloeden is het aantal pagina’s dat je site zal hebben. In het algemeen geldt dat hoe meer pagina’s je hebt, hoe hoger de kosten zullen zijn. Dit komt omdat elke pagina tijd kost om te ontwerpen en te coderen, en meer pagina’s betekent meer werk voor de ontwerper. Bovendien betekenen meer pagina’s meestal ook meer inhoud, wat extra tijd kan kosten om te schrijven en te bewerken. Er zijn echter manieren om de kosten laag te houden, zelfs als je veel inhoud hebt. Je kunt bijvoorbeeld sjablonen of voorgeschreven code snippets gebruiken om het ontwerpproces te stroomlijnen.

De hosting

Als je een budget voor je website opstelt, is het belangrijk de kosten van hosting mee te rekenen. Hosting is de dienst die de serverruimte en de bandbreedte voor je professionele WordPress website verschaft. De kosten van hosting beginnen bij ongeveer 50 euro per jaar, en kunnen oplopen voor uitgebreidere websites met meer bezoekers. Gelukkig zijn de kosten van hosting niet erg hoog in vergelijking met andere uitgaven die met het runnen van een website gepaard gaan. Als je net begint, kun je je meestal redden met een gedeeld hosting plan, dat de meest betaalbare optie is. Voor websites met meer verkeer moet je misschien upgraden naar een VPS of een dedicated server, wat je hosting kosten zal verhogen. Maar over het algemeen zijn de kosten van hosting relatief laag in vergelijking met andere uitgaven zoals ontwerp en ontwikkeling.

Het ontwerp:

De kosten om een professionele WordPress website te laten maken kunnen variëren, afhankelijk van het ontwerp van de site. Een eenvoudige, basissite kost misschien minder om te maken dan een meer complexe site met meerdere pagina’s en functies. Een groot deel daarvan zit in het ontwerp. Een goede ontwerper zal je vragen naar je doelen voor de website, wie je doelpubliek is, wat voor soort functionaliteit je nodig hebt, enzovoort. Ze zullen die informatie dan gebruiken om een ontwerp op maat te maken dat aan je specifieke behoeften voldoet. Het resultaat zal een website zijn die er mooi uitziet en precies functioneert zoals jij dat wilt. Natuurlijk hangt aan dit alles een prijskaartje. Maar uiteindelijk is het de moeite waard om een professioneel ontworpen unieke website te hebben die goed bij je bedrijf of organisatie past.

webdesign kosten visual

Integratie met andere systemen:

Als je je website moet integreren met andere systemen (zoals een ERP systeem), kan dit ook de kosten verhogen. Dit kan natuurlijk ook met heel veel andere typen automatiserings software. Afhankelijk van de functionaliteiten kan het ook zijn dat leveranciers van deze software goede support leveren om dit eenvoudig en gebruiksvriendelijk te koppelen met een WordPress website.

Maatwerk WordPress website of een WordPress thema

Het verschil in kosten tussen een maatwerk website en een thema is dat met een maatwerk website je alle functionaliteit zelf kunt bepalen. Je hebt daarmee de volledige controle over je website. Thema’s zijn uitgebreide ontwerpen die je kunt aanpassen aan je eigen smaak en behoeften, maar waarbij de basisfunctionaliteit al is bepaald. Maatwerk websites zijn duurder dan thema’s, maar bieden wel veel mogelijkheden en flexibiliteit. In de meeste gevallen zal het echter afhangen van je budget en je behoeften of een maatwerk website of een WordPress thema meer geschikt is voor jou. Een complete website laten maken is natuurlijk een kostbaardere investering dan een thema van slechts enkele tientjes. Meer weten over dit onderwerp lees dan onze blog: WordPress thema of een maatwerk WordPress website.

Wordpress Thema of maatwerk

Hoeveel kost een WordPress website gemiddeld?

Gemiddeld kosten nieuwe WordPress websites tussen €500 en €5000. De precieze prijs hangt af van de hierboven genoemde wensen. Wil je een eenvoudige website met een paar pagina’s, dan kun je verwachten dat je ongeveer vanaf €1.000 een professionele website kunt laten maken bij een professioneel mediabureau zoals Company Fuel. Heb je een complexere website nodig met meerdere pagina’s en functies, dan zal de kostprijs dichter bij €5000 liggen. Mocht je geïnteresseerd zijn in een WordPress webshop of een premium wordpress website, neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Hoeveel kost een WordPress Website gemiddeld visual

Deel dit artikel
Foto Company Fuel kantoor

Meer weten over dit onderwerp?

Ontdekken wat dit voor jouw bedrijf betekent? Spreek een expert