Company Fuel blog - WordPress thema of een WordPress maatwerk website

arrow_upward
WordPress thema of een WordPress maatwerk website banner

WordPress thema of een WordPress maatwerk website

Een WordPress thema is een kant-en-klaar website ontwerp dat je met een paar klikken op je WordPress site kunt installeren. Een aangepaste WordPress website, daarentegen, is een volledig uniek website ontwerp dat van de grond af aan voor je bedrijf of merk gebouwd wordt. Maar welke is geschikt voor jou? Er zijn voor- en nadelen aan zowel WordPress thema's als aangepaste WordPress websites.

Het hangt echter af van je behoeften als bedrijf . Als je een eenvoudige website nodig hebt die zonder franje de klus klaart, is een WordPress thema misschien de juiste keuze. Maar als je een meer complexe website met aangepaste functionaliteit nodig hebt, is een aangepaste WordPress website misschien een betere optie. In deze blog bekijken we de voor- en nadelen van beide mogelijkheden om het WordPress CMS te gebruiken!

Hoofdstukken

Wordpress Thema of maatwerk

WordPress Thema’s

Als je een snelle en eenvoudige manier zoekt om een website te maken, is een WordPress thema waarschijnlijk de juiste keuze voor jou. Veel thema’s zijn eenvoudig en ongecompliceerd, zodat je in een mum van tijd een website hebt. Bovendien zijn de meeste thema’s ontworpen om responsive te zijn, wat betekent dat ze er op elk apparaat goed uitzien. Hoewel WordPress thema’s tot op zekere hoogte kunnen worden aangepast, zijn ze beperkt door hun ontwerp. Als je grote veranderingen aan het uiterlijk van je website wilt aanbrengen, is een WordPress maatwerk thema wellicht de betere keuze voor ie.

WordPress thema

Kosten

WordPress thema’s zijn veel goedkoper dan op maat gemaakte websites. Je kunt thema’s vinden voor zo weinig als 50 euro. Zelfs premium thema’s, die meer functies en aanpassingsmogelijkheden bieden, zijn meestal onder de 200 euro. Als je weinig budget hebt, is een WordPress thema een prima optie.

WordPress Thema

Snel online

Een ander voordeel van WordPress thema’s is dat ze snel en gemakkelijk op te zetten zijn. Je kan een thema installeren in slechts een paar klikken. En als je hulp nodig hebt bieden de meeste thema ontwikkelaars ondersteuning en documentatie. Zodra je een thema hebt geïnstalleerd kun je meestal meteen beginnen met het toevoegen van content via het WordPress CMS.

Aanpasbaarheid

Hoewel WordPress thema’s beperkt zijn in termen van aanpasbaarheid, kunt u ze toch tot op zekere hoogte aanpassen. Veel thema’s worden geleverd met optiepanelen waarmee u de kleuren, lettertypen en lay-out van uw website kunt wijzigen. En als u handig bent met code, kunt u nog meer wijzigingen aanbrengen door de themabestanden te bewerken. Het kiezen van een thema kan dus wat beperkingen met zich meebrengen.

Functionaliteit

Veel WordPress thema’s worden geleverd met ingebouwde functies en plug-ins waarmee je meer functionaliteit aan je website. Het aantal beschikbare functies en plugins wordt echter beperkt door het thema dat je uitkiest. Omdat de website erg afhankelijk is van andere systemen zoals de bovengenoemde plugins is het belangrijk dat je deze wel regelmatig update. Het kan namelijk zijn als plugins niet goed update dat je website een tijdje offline is.

Gebruiksgemak

WordPress thema’s zijn ontworpen om gemakkelijk te gebruiken te zijn, zelfs voor beginners. De meeste thema’s worden geleverd met eenvoudige instructies die het gemakkelijk maken om aan de slag te gaan. Bovendien zijn er online veel forums en hulpbronnen beschikbaar als je hulp nodig hebt.

Wordpress Thema's gebruiksgemak

Updates

Een van de voordelen van het gebruik van een WordPress thema is dat je je website gemakkelijk kunt bijwerken zonder een ontwikkelaar te hoeven inhuren. WordPress thema’s worden regelmatig bijgewerkt om bij te blijven met de nieuwste trends en veiligheidsnormen.

WordPress maatwerk website

Een WordPress maatwerk website is een volledig uniek website ontwerp dat van de grond af aan voor je bedrijf of merk wordt gebouwd . Maatwerk WordPress websites zijn kostbaarder dan thema’s omdat deze door WordPress specialisten gebouwd dient te worden. Bij maatwerk website is zowel de front end als back end op maat voor ontwikkeld. Een website op maat is wellicht een grotere investering maar het biedt wel een groot aantal voordelen, zoals:

WordPress Maatwerk Website

Flexibiliteit

Een maatwerk WordPress website geeft je de flexibiliteit om elke soort website te maken die je maar wilt. Er zijn geen grenzen aan wat je met een aangepaste website kunt doen. Je kunt alle functies of functionaliteiten toevoegen die je nodig hebt , en je wordt niet beperkt door het ontwerp van een thema. Ook is een maatwerk website makkelijk door te ontwikkelen omdat je via dit open source systeem complete vrijheid hebt over je code!

Functionaliteit

Maatwerk WordPress websites worden ontworpen om aan de specifieke behoeften van je bedrijf of merk te voldoen. Je kunt alle functies of functionaliteiten toevoegen die je nodig hebt, zonder je zorgen te hoeven maken of ze wel in een thema beschikbaar zijn. Door dat de website eenvoudig is gebouwd is het beheren waardoor je het invullen van de content zelf onder handen nemen. Ook ben je minder afhankelijk van externe software omdat de functionaliteiten handmatig gebouwd zijn bij een website op maat.

Uniek ontwerp

Een unieke WordPress website zal een geheel uniek ontwerp dat je merk weerspiegelt. Dit kan je helpen je van de concurrentie te onderscheiden en een goede indruk te maken op potentiële klanten. Een op maat gemaakt webdesign is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat uw website altijd up-to-date is met de laatste trends. Bovendien kan een aangepast ontwerp u helpen u te onderscheiden van de concurrentie en een goede indruk te maken op potentiële klanten. Een goed uitgevoerd responsive ontwerp zal je online merkbekendheid enorm verhogen!

Updates

Een maatwerk WordPress website heeft geen last van onnodige updates. Omdat de website draait op slechts enkele plug-ins is de website onderhoudsvrij. Bovendien wordt het niet beïnvloed door WordPress updates die de thema functionaliteit zouden kunnen verbreken. Het lage onderhoudt wordt mogelijk omdat het aantal WordPress koppelingen door developers al ingeregeld wordt in de back end. Deze koppelingen dienen dan niet meer gemaakt te worden doormiddel van een koppeling met een plug-in.

Vindbaarheid binnen zoekmachines

Een op maat gemaakt website is beter voor je SEO ranking in zoekmachines omdat de gehele front end van de website door de programmeurs is geoptimaliseerd voor Google. Door deze code te optimaliseren kan Google de website gemakkelijker en sneller indexeren waardoor je website sneller en beter in Google komt te staan. Ook hebben maatwerk websites minder onnodige code waardoor de website en het CMS van de website een stuk sneller zijn. Google hecht namelijk ook veel waarde aan de performance van een site.

Kosten

Aangepaste WordPress websites zijn duurder dan thema’s omdat ze meer tijd en moeite kosten om te maken. Maar de voordelen op lange termijn van een aangepaste website wegen altijd op tegen de aankoopkosten . Als je een volledig uniek website ontwerp wilt dat je merk weerspiegelt, en flexibiliteit en functionaliteit biedt, dan is een aangepaste WordPress website de juiste keuze voor jou. Hoewel het duurder is dan een thema, betaalt de investering zich op de lange termijn terug! Wil je meer leren over de kosten van een WordPress lees dan vooral onze blog over de kosten van een WordPress website!

Unieke website voor jou visual

Dus, welke optie is geschikt voor jou? Als je een beperkt budget en alleen een eenvoudige website nodig hebt, dan is een WordPress thema een goede keuze. Wil je echter een geheel uniek website ontwerp met meer functionaliteit en flexibiliteit, dan is een maatwerk WordPress website de juiste keuze voor jou om je online doelen te behalen.

Om een maatwerk WordPress website te maken moet je een professionele ontwikkelaar of bureau inhuren, de WordPress specialisten van Company Fuel kunnen dit perfect voor je realiseren. Wij hebben voor meerdere klanten al diverse maatwerk websites ontwikkeld. Benieuwd naar de mogelijkheden die wij als WordPress bureau kunnen bieden? Neem contact op!

Meer weten over dit onderwerp?

Ontdekken wat dit voor jouw bedrijf betekent? Spreek een expert