Company Fuel blog - SEO tips om bovenaan in Google te komen

arrow_upward
SEO tips om bovenaan in Google te komen banner

SEO tips om bovenaan in Google te komen

Er bestaan een heleboel mythes over hoe je je website in Google kunt laten ranken. Sommige mensen denken dat je veel geld moet hebben om aan reclame uit te geven, of dat je de nieuwste en beste technologie moet hebben. Maar de waarheid is dat er een paar eenvoudige dingen zijn die je kunt doen om je ranking te helpen verbeteren zonder een cent uit te geven, echter kosten het wel wat consistentie en tijd. Een sterke positie is namelijk niet in een dag gebouwd!

Inhoudsopgave

Hier zijn wat tips die je kunt gebruiken om je ranking in Google te verbeteren:

Gebruik de juiste trefwoord in titels en beschrijvingen

Wanneer je je website maakt, zorg er dan voor dat je trefwoorden in je titel en beschrijvingen opneemt. Dit helpt Google te begrijpen waar je website over gaat en helpt je hoger in de rangschikking te komen. Goede trefwoorden in je tekst gebruiken kan Google helpen te begrijpen waar je website over gaat, en kan je helpen hoger te ranken. Trefwoorden in je titel en beschrijving verwerken is een bijzonder goede manier om je ranking te verbeteren. Maar hoe weet je welke zoekwoorden je moet gebruiken? En waar moet je ze plaatsen?

Er zijn verschillende manieren om de beste trefwoorden voor je website te vinden. Eén manier is het gebruik van Google’s Keyword Planner. Met dit hulpmiddel kun je zoekwoorden vinden die verband hebben met je website, en kijken hoeveel mensen naar die trefwoorden zoeken. Dit kan je een idee geven van welke trefwoorden het populairst zijn, en je helpen de juiste te kiezen om op je website te gebruiken

Een andere manier om goede trefwoorden te vinden is door te denken als een klant. Waar zou iemand naar zoeken als hij een website zou willen vinden zoals de jouwe? De kans is groot dat dat de trefwoorden zijn die je wilt gebruiken.

Dit alles zal Google helpen te begrijpen waar je pagina over gaat en hem dienovereenkomstig te indexeren.

trefwoorden in titels en beschrijvingen

Schrijf inhoud van hoge kwaliteit

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je ranking te verbeteren is het maken van een hoge kwaliteit content. Een goede inhoud is wat Google helpt te begrijpen waar je website over gaat, en het is ook wat je helpt hoger te ranken in de zoekresultaten. Zorg ervoor dus voor dat je inhoud rijk is aan trefwoorden, relevant en informatief.

  1. Goede website inhoud helpt je hoger te scoren in de zoekmachine resultaten pagina’s (SERPs), wat betekent dat meer mensen je website zullen zien.
  2. Kwalitatief goede website-inhoud helpt mensen langer op je website te houden, wat het bouncepercentage van je website kan helpen verbeteren.

Het schrijven van inhoud van hoge kwaliteit zal je ook helpen meer backlinks van andere websites aan te trekken.

gebruik de juiste trefwoord in titels en beschrijvingen

Gebruik backlinks

Een backlink is een link van een andere website naar jouw website. Backlinks helpen je ranking in Google te verbeteren omdat ze laten zien dat andere websites je site belangrijk en relevant vinden. Hoe meer backlinks je hebt, hoe hoger je de rangschikking zal zijn. Je kunt backlinks krijgen door andere website-eigenaren te vragen een link naar je site te plaatsen, of door gastblogberichten op andere websites te schrijven. Er zijn verschillende manieren om backlinks voor je website te krijgen. Een manier is om andere website-eigenaren te vragen een link naar je site te plaatsen. Denk vooral ook aan de kwaliteit van de backlinks, het draait niet alleen om het aantal!

Gebruik sociale media

Sociale media is een geweldige manier om je ranking in Google te verbeteren. Als je links naar je website op sociale media plaatst, helpt dat Google te begrijpen dat je site populair en relevant is!

Je kunt bijvoorbeeld links naar je website plaatsen op sociale media sites als Facebook, Twitter en LinkedIn.

Social media gebruiken

Optimaliseer je website voor mobiel

Steeds meer mensen gebruiken hun telefoon en tablet om op het internet te zoeken. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je website geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten. Een responsive website is belangrijk voor een goede SEO omdat hij ervoor zorgt dat je website er goed uitziet en goed functioneert op alle apparaten, ook mobiele telefoons en tablets. Als je website niet geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten, loop je potentiële klanten mis. De laatste jaren heeft Google steeds meer aandacht voor mobiel-vriendelijke websites, en vanaf april 2015 zijn mobiel-vriendelijke sites krijgen nu een ranking boost in de mobiele zoekresultaten.

Gebruik Google My Business

Google Google My Business is een gratis vermelding die in de zoekmachine resultaten pagina’s (SERPs) verschijnt. Het helpt bedrijven hun ranking in Google te verbeteren, en kan je ook helpen meer klanten aan te trekken.

Om te beginnen hoef je alleen maar een profiel voor je bedrijf te maken. Als je je profiel hebt gemaakt , zorg ervoor dat je ze actueel houdt met nauwkeurige informatie over je bedrijf, zoals je openingstijden, adres, en telefoonnummer.

Je kunt ook foto’s en video’s aan je profiel toevoegen, die kunnen helpen meer klanten aan te trekken.

Google my business

Houd je website actueel

Een manier om je ranking te verbeteren in Google is om je website actueel te houden. Google geeft de voorkeur aan websites die regelmatig met nieuwe inhoud worden bijgewerkt, dus is het belangrijk om regelmatig nieuwe pagina’s en blogberichten toe te voegen. Je kunt je ranking ook verbeteren door nieuwe functies aan je website toe te voegen, zoals een forum of een e-commerce webshop.

Een andere manier om je website actueel te houden is om je bestaande inhoud regelmatig bij te werken. Dit helpt Google te laten zien dat je site actief en relevant is, wat je ranking kan helpen verbeteren.

Slotwoord

Door deze eenvoudige tips altijd te volgen, kun je de SEO van je website verbeteren en bovenaan in de zoekresultaten van Google komen. Als je echt de SEO van je website wilt verbeteren en bovenaan in de zoekresultaten van Google wilt komen, dan moet je investeren in een degelijke SEO strategie. Er zijn heel wat verschillende factoren die in een goede SEO strategie een rol spelen, maar enkele van de belangrijkste zijn zoekwoordenonderzoek, link building, en contentmarketing. Als je meer wilt leren over SEO en hoe je de ranking van je website kunt verbeteren, kijk dan eens verder op onze blog. We hebben een heleboel leuke artikelen die je alles leren wat je over SEO moet weten. Mocht je er nou echt niet uitkomen, dan helpen wij je graag verder om de juiste stappen te ondernemen voor een goede Google positie!

Deel dit artikel
Duisenburg computer mockup

Meer weten over dit onderwerp?

Ontdekken wat dit voor jouw bedrijf betekent? Spreek een expert