Company Fuel blog - De 10 meest gemaakte fouten op het gebied van leadgeneratie

arrow_upward
Foto uitleg Laura Kemperman bij Company Fuel

De 10 meest gemaakte fouten op het gebied van leadgeneratie

In de huidige economie is het belangrijker dan ooit voor ondernemers in de zakelijke dienstverlening om leads te genereren. De concurrentie is groter en de kosten voor klantenwerving rijzen de pan uit. Om in deze omgeving overeind te blijven, moet u bereid zijn om alles te doen wat uw resultaat ten goede komt. Elke lead telt wanneer u probeert te uw bedrijf te laten groeien.

Inhoudsopgave

Geen lead generatie plan

De grootste fout die je kunt maken is het niet hebben van een plan voor het genereren van leads. Maar al te vaak denken ondernemers in de zakelijke dienstverlening dat ze het wel even kunnen “vergeten” als het gaat om het genereren van leads. Ze zetten al hun eieren in een mandje en hopen dat iets uiteindelijk zal werken. Dit is een recept voor een ramp. Als je geen plan hebt, zul je nooit de leads genereren die je nodig hebt om te slagen.

Je leads niet koesteren

Een andere fout die ondernemers in de zakelijke dienstverlening maken, is het niet koesteren van hun leads. Zodra je een lead hebt gegenereerd, is het belangrijk om die lead op te volgen en de communicatielijnen open te houden. Als u niet koester uw leads, zullen ze uiteindelijk koud worden en u zult uw tijd en middelen hebben verspild.

Je resultaten niet bijhouden

Een andere grote fout is het niet bijhouden van je resultaten. Als je je resultaten niet bijhoudt, zul je nooit weten wat werkt en wat niet. Lead generatie is een spel van getallen, dus je moet het echt goed bijhouden.

Vrouw bij website statistieken op een laptop

Niet op het juiste publiek richten

Het juiste publiek benaderen is essentieel voor succes bij leadgeneratie. Als u zich op het verkeerde publiek richt, zult u niet de resultaten krijgen die u wilt. U moet uw ideale klant identificeren en specifiek op hen richten. Dit betekent dat u onderzoek moet doen en uw doelmarkt van binnen en van buiten moet begrijpen.

Meer aandacht voor kwantiteit dan voor kwaliteit

Kwaliteit is altijd belangrijker dan kwantiteit. Wanneer u zich richt op het genereren van een groot volume aan leads, loopt u het risico dat u leads genereert die niet winstgevend zijn. Dit zal uiteindelijk uw bottom line schaden. In plaats daarvan, focus op het genereren van kwaliteit leads die waarschijnlijk zullen converteren in klanten. Dit zal resulteren in meer winst voor uw bedrijf.

Berichten niet personaliseren

Het personaliseren van uw berichten is essentieel voor het succes van leadgeneratie. Als u uw berichten niet personaliseert, zult u niet in staat zijn om contact te maken met uw doelgroep. Uw berichten moeten relevant en interessant zijn voor uw doelgroep om leads te genereren.

Berichten niet personaliseren visual

Geen follow-up geven aan leads

Als u geen follow-up geeft aan leads, raakt u ze kwijt. Het is essentieel om leads tijdig op te volgen en de communicatielijnen open te houden. Als u leads niet opvolgt, zullen ze koud worden en heeft u uw tijd en middelen verspild.

Ongevraagde e-mails versturen

Het versturen van ongevraagde e-mails is een grote fout en kan uw bedrijf zelfs schaden. Als u ongevraagde e-mails verstuurt, zult u uw potentiële klanten van u vervreemden en zult u niet in staat zijn om met hen in contact te komen. Dit zal resulteren in verloren leads en inkomsten. Richt u in plaats daarvan op het personaliseren van uw berichten en het aanspreken van het juiste publiek.

Bellen van prospects die niet geïnteresseerd zijn

Wanneer u prospects belt die niet geïnteresseerd zijn, verspilt u uw tijd en middelen. Als u prospects belt die niet geïnteresseerd zijn, zullen ze niet ontvankelijk zijn voor uw boodschap en zult u niet in staat zijn om met hen in contact te komen. Dit zal resulteren in verloren leads en inkomsten.

Bellen van prospects die niet geïnteresseerd zijn visual

Lead scoring helpt dit probleem op te lossen door u te helpen bepalen welke leads het waard zijn om te volgen en welke niet. Met lead scoring kunt u aan elke lead punten toekennen op basis van factoren zoals hun demografische informatie, interesses en contactgeschiedenis. Dit helpt u om uw leads te prioriteren en u te richten op degenen die de meeste kans hebben om daadwerkelijk een aankoop te doen.

Niet meetbaar maken

Het meetbaar maken van leadgeneratie is essentieel om de effectiviteit ervan te bepalen. Als u uw resultaten niet meet, zult u niet weten wat werkt en wat niet. Dit betekent dat u zaken moet bijhouden als het aantal leads dat u genereert, het conversiepercentage van uw leads en het bedrag aan inkomsten dat met elke lead wordt gegenereerd. Door deze gegevens bij te houden, kunt u

Bonus tip: Klanten maken door je leads te koesteren

De beste manier om klanten te maken is door uw leads te koesteren en hen te begeleiden naar een passende oplossing voor hun probleem. Dit betekent contact met hen houden en waardevolle informatie verstrekken die hen zal helpen een beslissing te nemen. Het betekent ook beschikbaar zijn om eventuele vragen te beantwoorden. Als u de juiste oplossing voor hun probleem kunt bieden, zullen ze meer geneigd zijn om zaken met je te doen.

Klanten maken door leads

Vermijd de veel gemaakte fouten

Als u meer leads wilt genereren, moet u deze veelgemaakte fouten vermijden. Door u te richten op het juiste publiek, uw berichten te personaliseren en leads op te volgen, kunt u uw kansen op succes vergroten. Bovendien is het belangrijk om uw resultaten te meten, zodat u uw onderneming kunt laten groeien.

Start vandaag nog met meer leads genereren

Als u deze beginselen toepast, zou u een stijging van de verkoop moeten zien zonder dat het veel tijd van uw dagelijkse routine vergt. Klaar om te beginnen? Laat ons weten hoe wij u kunnen helpen!

Deel dit artikel
Foto uitleg Laura Kemperman bij Company Fuel

Een eerste stap

In 15 minuten weten wat dit voor u betekent? Spreek een expert