Achtergrond illustratie
Begrippenlijst

Meta description

Bijgewerkt op

Een meta description is een korte, maar krachtige samenvatting van een webpagina. Het verbetert SEO en trekt bezoekers aan in zoekresultaten.

Hoofdstukken

Wat is een Meta description?

Een meta description is een HTML-tag die in het hoofdgedeelte van een webpagina wordt geplaatst. Deze korte paragraaf, bestaande uit ongeveer 155 tekens, geeft een beknopte en relevante samenvatting van de inhoud van de pagina. Het dient als een “advertentie” die potentiële bezoekers aantrekt wanneer ze in zoekmachines zoals Google zoeken. Een effectieve meta description is pakkend, informatief en bevat belangrijke zoekwoorden, waardoor het een cruciaal onderdeel is van zoekmachineoptimalisatie (SEO).

SEO Tips Banner

Toepassingen van Meta descriptions

Meta descriptions worden voornamelijk gebruikt om de click-through rate (CTR) van een website in zoekmachineresultaten te verhogen. Ze zijn zichtbaar onder de titel van een pagina in zoekresultaten en geven de zoeker een idee van wat ze kunnen verwachten op de pagina. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven en bloggers die willen opvallen in een zee van zoekresultaten.

  • Verbetering van de zichtbaarheid in zoekmachines
  • Verhoging van de click-through rate (CTR)
  • Verbetering van de gebruikerservaring door relevante informatie te bieden

Up to Date Branding Banner

Succesfactoren voor Meta descriptions

Een succesvolle meta description moet beknopt, aantrekkelijk en relevant zijn. Het integreren van gerichte zoekwoorden is essentieel voor SEO, maar het is belangrijk om natuurlijk en aantrekkelijk te blijven schrijven. Het doel is om gebruikers nieuwsgierig te maken en te overtuigen om op de link te klikken.

Valkuilen bij Meta descriptions

Een veelvoorkomende valkuil is het overschrijden van de aanbevolen lengte, waardoor belangrijke informatie kan worden afgesneden in zoekresultaten. Het negeren van meta descriptions of het gebruik van duplicaat beschrijvingen over meerdere pagina’s kan ook nadelig zijn voor de SEO-prestaties.

Veelgestelde vragen over Meta descriptions

Meta descriptions roepen vaak vragen op over de beste praktijken en hun impact op SEO en gebruikerservaring.

Hoe lang moet een meta description zijn?

Een ideale meta description heeft een lengte van ongeveer 155 tekens om te verzekeren dat het volledig zichtbaar is in zoekresultaten zonder afgesneden te worden.

Beïnvloedt een meta description de SEO?

Hoewel een meta description niet direct de zoekmachine ranking beïnvloedt, speelt het een belangrijke rol in de click-through rate, wat wel een SEO-factor is.

Is het nodig voor elke pagina een unieke meta description te hebben?

Ja, het is het beste om voor elke pagina een unieke meta description te schrijven om relevantie en specifieke waarde voor elke pagina te bieden.

Vervolgstappen

  • Leer hoe je overtuigende meta descriptions schrijft die je SEO verbeteren.
  • Ontdek meer SEO-strategieën op onze blog voor verdere optimalisatie van je website.