Achtergrond illustratie
Begrippenlijst

Keyword dichtheid

Gepubliceerd op

Keyword dichtheid is een kritiek element in SEO. Deze uitleg belicht het belang ervan en hoe je het effectief kunt toepassen.

Hoofdstukken

Wat is Keyword dichtheid?

Keyword dichtheid is het percentage van het voorkomen van een specifiek zoekwoord of zin in een tekst, in verhouding tot het totale aantal woorden in die tekst. Het is een belangrijk element in zoekmachineoptimalisatie (SEO), omdat het helpt bij het bepalen van de relevantie van een pagina voor een specifiek zoekwoord. Bijvoorbeeld, een artikel van 1000 woorden met 10 keer het zoekwoord ‘biologische voeding’ heeft een keyword dichtheid van 1%.

Toepassingen van Keyword dichtheid

Keyword dichtheid wordt gebruikt in SEO om te zorgen dat content relevant blijft voor bepaalde zoektermen, zonder overmatige herhaling (keyword stuffing).

  • SEO-optimalisatie van webpagina’s en artikelen
  • Verbeteren van de vindbaarheid en relevantie in zoekmachines
  • Voorkomen van over-optimalisatie en straffen door zoekmachines

Succesfactoren

De sleutel tot succes ligt in het vinden van een balans: voldoende frequentie om relevant te zijn, maar niet te veel om als spam te worden beschouwd.

Valkuilen

Een veelvoorkomende valkuil is keyword stuffing, waarbij het zoekwoord te vaak wordt gebruikt, wat kan leiden tot een negatieve beoordeling door zoekmachines.

Veelgestelde vragen

Enkele veelgestelde vragen over keyword dichtheid.

Wat is een ideale keyword dichtheid?

Er is geen vaste ‘ideale’ dichtheid, maar algemeen wordt 1-2% als goed beschouwd voor natuurlijke, leesbare content.

Heeft keyword dichtheid nog steeds impact op SEO?

Ja, hoewel het minder belangrijk is geworden met de evolutie van zoekalgoritmen, speelt het nog steeds een rol in de contentrelevantie.

Kan te lage keyword dichtheid invloed hebben op mijn ranking?

Ja, te lage keyword dichtheid kan ertoe leiden dat zoekmachines je content niet als relevant beschouwen voor het beoogde zoekwoord.

Vervolgstappen

Verbeter je contentstrategie door meer te leren over SEO en het juist toepassen van keyword dichtheid.