Achtergrond illustratie
Begrippenlijst

Header

Bijgewerkt op

Een website header is een grafisch element dat gewoonlijk bovenaan een website verschijnt en de naam van de website bevat. Vaak bevat hij ook andere grafische elementen, zoals een logo en navigatiemenu’s om pagina’s binnen een website te vinden. Ook heb je een header als codering, wat je binnen HTML gebruikt om het element duidelijk te maken voor SEO.

Hoofdstukken

Website header

De website header is een van de belangrijkste onderdelen van het ontwerp van een website, omdat het vaak het eerste is dat bezoekers zien als ze op een site aankomen. Een goed ontworpen header kan een goede indruk maken op bezoekers en hen helpen te begrijpen waar de site over gaat.

HTML header tags

Een HTML header tag is een tag die gebruikt wordt om de belangrijkste inhoud van een webpagina aan te geven. De header tag kan gebruikt worden om de titel, koppen, subkoppen, en andere belangrijke informatie op een webpagina aan te geven.

Header tags kunnen SEO helpen verbeteren door aan zoekmachines aan te geven wat de hoofdinhoud van een webpagina is. Header tags kunnen ook helpen om de leesbaarheid van een webpagina voor gebruikers te verbeteren.