Achtergrond illustratie
Begrippenlijst

Domain age

Bijgewerkt op

Domain age verwijst naar de tijd sinds een domeinnaam voor het eerst werd geregistreerd en actief gebruikt op het internet. In deze uitleg lichtten we dit begrip verder toe.

Hoofdstukken

Wat is Domain age?

Definitie van Domain age

‘Domain age’ verwijst naar de periode sinds een domeinnaam voor het eerst werd geregistreerd en actief werd gebruikt op het internet. Het is niet alleen de leeftijd vanaf het moment van registratie, maar vooral de tijd dat het actief is geweest en een zichtbare inhoud op het web heeft gehad.

Waarom is Domain age belangrijk?

De leeftijd van een domein kan van invloed zijn op de betrouwbaarheid en geloofwaardigheid ervan. Websites die al langere tijd bestaan, worden vaak gezien als betrouwbaarder en hebben meer autoriteit in hun vakgebied. Bovendien kunnen zoekmachines zoals Google de leeftijd van een domein in overweging nemen bij het bepalen van de ranking van een website. Een ouder domein kan worden beschouwd als meer betrouwbaar en minder spamachtig.

Hoe kun je de Domain age van een website vinden?

Er zijn diverse online tools beschikbaar waarmee je eenvoudig de leeftijd van een domein kunt achterhalen. Door het invoeren van een website URL geven deze tools je een gedetailleerd overzicht van de registratiedatum, de laatste update en andere relevante informatie over het domein.

Conclusie

Domain age is een nuttige maatstaf voor de betrouwbaarheid en autoriteit van een website. Hoewel het niet het enige criterium is waarop zoekmachines vertrouwen, kan het een rol spelen bij het bepalen van de zoekmachine rankings. Voor bedrijven en website-eigenaren is het waardevol om te begrijpen hoe Domain age hun online aanwezigheid kan beïnvloeden en hoe het kan bijdragen aan het opbouwen van vertrouwen bij hun doelgroep.