Achtergrond illustratie
Begrippenlijst

Cross-selling

Bijgewerkt op

In het tijdperk van digitale marketing en online aanwezigheid zijn er talloze strategieën en technieken ontwikkeld om bedrijven te helpen groeien. Een van deze technieken is cross-promotie. Maar wat betekent dit precies?

Hoofdstukken

Wat is Cross-promotie?

De definitie van Cross-promotie

Cross-promotie is een marketingstrategie waarbij twee of meer partijen elkaars producten of diensten promoten. Hierbij kan gedacht worden aan bedrijven die complementaire producten of diensten aanbieden en samenwerken om elkaars klantenbestand te bereiken en uit te breiden.

Voordelen van Cross-promotie

Door middel van cross-promotie kunnen bedrijven nieuwe klanten bereiken zonder de kosten van traditionele marketingmethoden. Het stelt bedrijven in staat om hun bereik en invloed in de markt te vergroten zonder extra budget. Bovendien kan het delen van middelen en expertise leiden tot een win-win situatie voor alle betrokken partijen.

Hoe werkt het in de praktijk?

Stel, een online schoenenwinkel besluit samen te werken met een tassenwinkel. Beide bedrijven kunnen hun klanten aanbiedingen doen voor de producten van de andere winkel. De schoenenwinkel kan bijvoorbeeld een kortingsbon aanbieden voor de tassenwinkel bij elke aankoop en vice versa.

Conclusie

Cross-promotie is een effectieve en kostenefficiënte manier voor bedrijven om hun bereik en omzet te vergroten. Door samen te werken met complementaire bedrijven, kunnen organisaties nieuwe markten aanboren en waarde bieden aan hun bestaande klanten, allemaal terwijl ze de voordelen van gedeelde marketingmiddelen genieten.