Achtergrond illustratie
Begrippenlijst

Advertorial

Bijgewerkt op

Een advertorial is een begrip dat vaak in de wereld van marketing en reclame opduikt. Maar wat houdt een advertorial precies in en hoe verschilt het van gewone advertenties? In deze uitleg gaan we dieper in op dit concept en proberen we het in begrijpelijke taal uit te leggen.

Hoofdstukken

Wat is een Advertorial?

De definitie van een Advertorial

Een advertorial is een vorm van content die de eigenschappen van zowel een advertentie als redactionele inhoud combineert. Het woord “advertorial” zelf is een samenvoeging van “advertentie” en “editorial” (redactioneel). Het belangrijkste kenmerk van een advertorial is dat het wordt gemaakt en betaald door een adverteerder, maar qua stijl en opmaak lijkt op gewone redactionele inhoud.

Hoe ziet een Advertorial eruit?

Advertorials kunnen verschillende vormen aannemen, maar ze worden meestal aangetroffen in tijdschriften, kranten, online blogs en websites. Ze worden vaak gemarkeerd of aangeduid als “advertorial” om duidelijk te maken dat het om betaalde content gaat. Inhoudelijk proberen advertorials vaak de lezer te informeren, te vermaken of te overtuigen, net als gewone artikelen of blogposts.

Het doel van Advertorials

Het hoofddoel van een advertorial is om de aandacht van de lezers te trekken en hen te betrekken bij de boodschap van de adverteerder. Dit kan variëren van het promoten van een product of dienst tot het opbouwen van merkbekendheid en het beïnvloeden van de publieke opinie.

Hoe onderscheid je een Advertorial van gewone inhoud?

Het onderscheiden van een advertorial van gewone inhoud kan soms een uitdaging zijn, omdat ze er vaak hetzelfde uitzien. Het is belangrijk om op zoek te gaan naar aanwijzingen zoals de vermelding “advertorial,” “gesponsord door,” of “betaalde content.” Deze labels geven aan dat de inhoud is betaald door een adverteerder.

Conclusie

Een advertorial is een vorm van marketingcontent die elementen van zowel advertenties als redactionele inhoud combineert. Het doel is om de boodschap van de adverteerder over te brengen aan het publiek op een manier die lijkt op gewone, informatieve content. Bij het lezen van online of gedrukte media is het belangrijk om op de juiste aanduidingen te letten om advertorials te herkennen en onderscheiden van onafhankelijke redactionele inhoud.