Achtergrond illustratie
Begrippenlijst

Above the fold

Bijgewerkt op

In de online wereld, refereert de term “above the fold” naar het deel van de website dat zichtbaar is zonder te scrollen. Het is het eerste wat bezoekers zien wanneer ze op een website terechtkomen. Laten we deze term stap voor stap ontleden om het beter te begrijpen.

Hoofdstukken

Wat is Above the fold?

Geschiedenis van de term

De term ‘above the fold’ heeft zijn oorsprong in de wereld van gedrukte kranten. In dit medium verwijst het naar het bovenste gedeelte van de voorpagina van een gevouwen krant, waar de belangrijkste verhalen en afbeeldingen worden geplaatst om de aandacht van de lezer te trekken.

Het belang in webdesign

In webdesign is het concept van “above the fold” even cruciaal. Dit deel van de pagina heeft de potentie om de eerste indruk van bezoekers te vormen. Het moet daarom aantrekkelijke en relevante inhoud bevatten die bezoekers aanzet tot verdere actie, zoals het verkennen van andere delen van de website.

Praktische toepassing

Bij het ontwerpen van een website is het belangrijk om de meest cruciale informatie “above the fold” te plaatsen. Dit kan gaan om contactinformatie, belangrijke mededelingen of kernproducten van een bedrijf. Het slim plaatsen van deze elementen kan de gebruikerservaring verbeteren en de kans op conversies verhogen.

Conclusie

Het begrijpen en toepassen van het concept “above the fold” is van vitaal belang in webdesign. Het stelt bedrijven in staat om een positieve eerste indruk te maken en bezoekers aan te moedigen om meer tijd op hun website door te brengen. Door het belangrijkste en meest aantrekkelijke inhoud in dit zichtbare gedeelte te plaatsen, kunnen websites effectief communiceren met hun publiek en een grotere online groei realiseren.